Thursday, December 6, 2007

Christmas quiz




1. Which is the oldest German Christmas Market?
a. Dresden
b. Nürnberg
c. München

2. In the UK, what do children hang up for Santa to put their presents in?
a. shoes
b. socks
c. bags

3. Which of these names does Not belong to one of Santa’s reindeer?
a. Comet
b. Prancer
c. Klaxon

4. Which country started the Christmas tree tradition?
a. Greece
b. Norway
c. Germany

5. In the Ukraine, what does it mean if you find a spider web in the house on Christmas day?
a. Good luck
b. Misfortune will strike the following year
c. The winter will be unusually clod

6. In Poland, the main ingredient of the Christmas meal is
a. Meat
b. Fish
c. Turkey

7. Who helps Santa make toys?
a. Elves
b. Toys R us
c. Reindeer

8. In the Netherlands, who helps Santa to give out presents?
a. his son White Peter
b. his daughter Pink Petra
c. his servant Black Peter

9. In a “Christmas Carol” who is the first ghost to appear to Scrooge?
a. The Ghost of Christmas Past
b. Jacob Marley
c. Jack Morse

10 Where does the tradition of kissing under the mistletoe come from?
a. From Norse Mythology
b. It was first mentioned on “It was the night before Christmas”
c. In medieval Romania, when Christmas trees were unavailable, people started using mistletoe instead

1 comment:

Anastasia said...

Here are my answers :

1. (a), 2 (b), 3(a), 4(c), 5(a),
6.(a), 7(a), 8.(c), 9.(a), 10. (c)

Not too bad ...I hope !!! Happy Holidays !